.....

  1. DOWNLOAD RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN & MODUL PJ, PK , MATEMATIK KSSR TAHUN 4 2015 MELALUI SCRIBD
  2. RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN PJ & PK & MATEMATIK DAN MODUL DI SLIDE SHARE TAHUN 2015
  3. RPT KSSR PJ Tahun 4 2014
  4. RPT KSSR PJ/PK tahun 1, 2 , 3, 4 |2014| - ON SCRIBD
  5. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 3 2014
  6. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 3 2014
  7. RPT KSSR MATEMATIK TAHUN 2 2014
  8. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 1 2014
  9. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 1 2014
  10. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 2 2014
  11. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 2 2014
  12. LANGIT TAK SELALU CERAH
  13. PERMOHONAN KEMASUKAN KE INSTITUT PENDIDIKAN GURU (IPG) 2013
  14. VIDEO METEORIT TERHEMPAS DI RUSSIA
  15. Siapakah CHEGU FATIN ni ?
  16. KEBAKARAN DI TAMAN PERUMAHAN AWAM TANAH MERAH,JITRA
  17. Maharaja Lawak Mega 2012
  18. GAMBAR & VIDEO | PALESTIN DISERANG ISRAEL
  19. KONFLIK PALESTINE DAN ISRAEL
  20. Gambar & Video Taufan Sandy : New York Hampir Tenggelam (peringgatan Allah)
  21. HARI ANUGERAH CEMERLANG SKBBSB 2012 - Permata Gemilang
  22. APABILA FAHAMAN SYIAH MENGUASAI DIRI !!!
  23. From Liyana Adnan: Saya Minta Maaf |untung laa sape jadi cikgu.. |
  24. Semangat Merdeka dari murid-muridku
  25. Seni Rambut || water balloon hair
  26. Maklum balas || Khas untuk Liyana Adnan : " Untung laa sape jadi cikgu " |
  27. Bapak Segala Meriam ONLY in Kuala Kangsar
  28. "Kerja aku gosok gigi badak "
  29. TIPS DIET IKUT DARAH
  30. Angkasawan Neil Armstrong meninggal dunia
  31. Nasyid Dangdut
  32. Aku Rindu PadaMU Ya Rasulullah
  33. VIDEO||Mr Bean (Rowan Atkinson) Opening Ceremony - London 2012
  34. Bangladesh can't help Rohingya: PM Sheikh Hasina
  35. Promo Twilight Raya 2012
  36. BONUS HARI RAYA
  37. wordless:tepi kain
  38. Happy Born Day MY Fren
  39. Salam Ya Ramadhan
  40. Kenali Hackers
  41. Mata Pelajaran PJ dipinggirkan
  42. KEDUDUKAN SEMASA EURO 2012
  43. Roti Meriam Sempena EURO 2012
  44. Jadual Perlawanan EURO 2012"
  45. Tsunami Lagi Dekat Penang !!!"
  46. Penyokong B.E.R.S.I.H kena sound wei !!!"
  47. 6 Gempa Bumi DIcatatkan Hari ini"
  48. KERJAYA GURU : Lisa Surihani akui kerjaya guru lebih mencabar"
  49. Gelaran Doktor pada DR. Rozmey di Tarik Balik"
  50. Pertembungan 2 Alam"
  51. SAFEE SALI MENUNAIKAN IMPIAN "BUDAK BADAN BESAR"
  52. MY Convocation DAY
  53. Hari Terakhirku - Original BY AlangKhoma
  54. Gambar : Kem Kepimpinan Pengawas SK Bandar Baru Sungai Buloh (Sebelum)
  55. Roadblock Malaysia Vs Roadblock Luar Negara
  56. Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan
  57. Chipita sudah sampai Kedah
  58. WORDLESS 19:"HARI"
  59. Sayangnya binatang ini kepada tuannya...
  60. Bahagian 1 : Siapakah nak uruskan Jenazah Ibu Bapa Kita wahai anak-anak ?
  61. Video : Kesian tapi lucu ! Marah sampai tercabut gigi
  62. Jutawan Bola Sepak Pertama Malaysia - Safee Sali
  63. Dulu Kelantan Sekarang Selangor
  64. Jadual Ceramah Ustaz Azhar Idrus untuk bulan 2
  65. Video ceramah di Masjid Shah Alam
  66. Renungan Bersama : Soal jwb Ustaz Azhar Idrus malam ni: 26 soalan kesemuanya.29.01.2012
  67. Renungan Bersama : Realiti Seorang Guru Di mata Masyarakat sekarang
  68. Ustaz Azhar Idrus datang Shah Alam
  69. Gaji Kakitangan Awam Februari 2012 Ikut Gaji Sistem Saraan Malaysia (SSM)
  70. Kenapa kita tak pandang meninggalkan SOLAT sebagai satu jenayah ???
  71. Perkhidmatan pemasangan UNIFI
  72. Benda pelik ???
  73. Anwar Vs Najib berdebat
  74. Simbah kakak dengan air panas
  75. Bayi mati tercampak
  76. Malaysia Layak ke final
  77. Adakah pengadil perlu dipersalahkan ???
  78. Lelaki peluk manyat teman wanita
  79. TIPS : MENGENAI ASPEK PENGADILAN DARI BEKAS PENGADIL FIFA KITA..-SUBKHIDDIN MOHD SALLEH-
  80. Makan FB,tido FB
  81. Rintihan Sayu Fifi
  82. Kepala berkecai kena mercun
  83. Polis Siasat Pelajar IPT jual Baucar
  84. Aku Perlukan Boyfriend
  85. Gempa kuat landa selatan Pulau Fiji
  86. 15 nelayan Filipina maut ditembak
  87. Baucer Buku RM200 1Malaysia. Wajarkah Dijual Semula Sesuka Hati?
  88. Keadaan rumah pemilik FERRARI
  89. Eskelator penduduk setinggan !!!
  90. Video:Maradona vs pele
  91. Video:Lelaki Kena Belasah Sebab Tak Mahu Berasmara
  92. Baucer Buku Di Jual di MUDAH.my
  93. Adik pemain badmiton negara ditikam
  94. Tonton Tv Online
  95. Penempatan PTD Dalam Sistem Pengurusan di Kementerian Pelajaran? Apa Pendapat Guru-guru?
  96. Gelombang Ombak Rindu
  97. Pasukan Senior Swit.- Nurul A’in Wahida Abu Bakar | EX-IPG KKB
  98. wordless # 18 - Alhamdulillah
  99. Atlet pecut Perancis yang bakal menggegar dunia Olahraga - CHRISTOPHE LEMAITRE
  100. |video| wanita kena tikam 70 kali tak mati x18sg
  101. Video kematian Izwan Pilus di hospital
  102. Izwan Pilus Meninggal Dunia Akibat Jangkitan Kuman Dalam Paru Paru
  103. Hari Pertama Aku Di SK BANDAR BARU SUNGAI BULOH
  104. KISAH MALAM PERTAMA !
  105. Gambar Isteri Di Ranjang Bersama Lelaki Lain Punca Penceraian Hattan?
  106. Lagi Kes Dekat China, Perempuan kena Tikam Depan Orang Ramai
  107. Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri
  108. Info Kesihatan : Hilangkan Tekanan Dengan Sperma untuk Wanita?
  109. Apabila Kanggaroo Masuk Pekan |Video|
  110. Baru 4 Tahun Dah Berasmara di Tempat Terbuka ... Dunia ! Dunia
  111. Gambar Ustaz Azhar Disamakan Dengan Yahudi!
  112. Video:Perempuan kena belasah dalam bilik
  113. "KEMALUAN" lelaki putus

Monday, October 31, 2011

4
Komen
Raja "LIBAS" hanya kerana wang.


Assalamualaikum semua untuk entry kali ini mengenai seorang raja "libas" yang bangang. Meluat betol aku kalau nak mencapai kejayaan dengan mengguna kekerasan yang melampaui batas nak tahu ceritanya tengok video ni.

video

Untuk saksikan di Youtube
click sini 

Amcam apa yang dia dapat last-last?? 
Malunya aku dekat sini sebab yang buat ni Melayu bodoh bangang... 



Raja "LIBAS" hanya kerana wang. -

Sunday, October 30, 2011

3
Komen
Vacation Bandung || PART 1

Assalamualakum semua...selamat siang...hihihi. Hari baru dapat nak mengupdate blog. Untu entry ini, gi mana saya menceritai bagimana sebelum sampai ke Bandung. 

Situasi 1 | Subang jaya ----> LCCT
Bermula di Subang Jaya jam 3.30 sore menaiki komuter  ke KL central untuk berkumpul bersama-sama sebelum bertolak ke LCCT Keadaan didalam komuter ya ampu seperti ikan sardi dalam tin kecil, kok bayangkan situasi begitu berdiri terkepit-kepit selama 30minit menunggu untuk sampai ke destinasi yang ditujui. Alhamdulilah sampai jua dan ketemu dengan rakan-rakan.

Dengan berbekalkan uwang sebanyak RM450 diubah kepada rupiah Indonesia perolehi lebih kurang Rp1.000,000 lebih. |OKB di indon| hihihihi. 




Kemudiannya terus ngambil bus untuk ke LCCT dengan kadar RM8 dan akan dijangka berlepas ke bandung jam 7 sore.



Apabila tiba di sana, dapati begitu ramai orang disitu pokoknya mau naiki kapal terbang juga.  Apabila tiba masa untuk check-in maka dichecknya dulu oleh pak imegresin. Alhamdulillah saya lepas, yang menjadi lucunya kawan-kawan saya Abonk dirampasnya gunting dan disiruh habisnya air botol disitu. Kawan saya sorang lagi Amerul dirampasnya juga deodoran hahaha apa itu deodoran pon enggak bisa dibawak. Yang lucu lagi Rahmat di mana guting cukur kumis juga dirampas | tak dapek eden nak gunting misai di bandung|. Apabila udah semua siap check imigrasi, semua menuju untuk menaiki flight ke Bandung dan ketika jam melewati 6.30 sore. Waktu itu, semua belum makan lagi dan targetnya untuk makan di Bandung. Tidak lama itu terdengar satu pengumuman dimana mengatakan pesawat kemana bandung delay hingga jam 10.30 malam. 



Situasi saat itu ada yang kecewa, lucu dan berbagai untuk menuggu selama 3 jam lebih duduk saja di tempat berangkat. Diantara aksi-aksi yang agak melucukan sewaktu itu.


 | Gelojoh Boyak makan |










Sampai lentok haih.

Masa untuk berlepas

Nantikan part 2 akan datang.


Vacation Bandung || PART 1 -

Saturday, October 29, 2011

5
Komen
Negeri Sembilan Juara Piala Malaysia 2011







JARINGAN emas Hairuddin Omar membuktikan ia sudah cukup untuk membantu Negeri Sembilan menundukkan Terengganu 2-1 di pentas final Piala Malaysia di Stadium Shah Alam malam tadi, sekali gus memastikan kejuaraan Piala Malaysia 2011 milik skuad Hobin Jang Hobin. Hai-O juga Pemain Terbaik Final, penyerang 32 tahun itu turut memenangi anugerah Kasut Emas apabila jaringan di final itu memberikannya gol peribadi kelapan dalam saingan tertua bola sepak negara.

Dituju khas untuk Hai-O


Apa macam Hai-O tak hahahahaha.....



Negeri Sembilan Juara Piala Malaysia 2011 -

Wednesday, October 26, 2011

2
Komen
Wordless ||







Wordless || -

Monday, October 24, 2011

4
Komen
Cara Tak Cukup Duit Nak Beli baju



Assalamualaikum semua untuk entry pagi ini lebih kepada human art body hihihi kecek english plak dah betoi kedak xtau lah hihihi. Agak-agak dieorang ni kan dah x dak duit ka nak bli baju sampai boleh buat kelaku macam ni hihih....apa-apa pon pakat mai tengok gambaq ni dulu hihihiih....


-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-













Amacam ada sapa-sapa nak tiru style dieorang ni. Jimatttttt sangat.....hahahahah. Renung-renungkanlah.

Cara Tak Cukup Duit Nak Beli baju -

Sunday, October 23, 2011

0
Komen
Free Kick Badrol Bakhtiar | Malaysia Vs Vietnam | VFF Eximbank Cup 2011



Free kick untuk gol penyamaan bagi Malaysia semasa menetang Vietnam dalam VFF Eximbank Cup 2011 yang dilakukan oleh Badrul Bakhtiar. memang world classssss...





 
Free Kick Badrol Bakhtiar | Malaysia Vs Vietnam | VFF Eximbank Cup 2011 -

2
Komen
Tutorial Sembunyikan Shoutbox Blog

Assalamualaikum semua . Pada kebiasaannya, shoutbox akan berada di sidebar dan akan dapat dilihat terus. ok entry untuk pagi ni mengenai tutorial sembunyikan shoutbox blog. 


Antara sebab kenapa disembunyikan shoutbox ini adalah untuk menampakkan page yang lebih kemas dan mungkin juga untuk tampil unik berbanding blog-blog lain. 


Tutorial sembunyikan shoutbox seperti di bawah

1. Login akaun blogger anda, dari dashboard > design > page element > add a gadget > HTML/javascript.

2. Copy dan paste kod berikut ke ruangan html/javascript


<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://2.bp.blogspot.com/-hp5hb7Z7Gvk/TmzEhhJZRmI/AAAAAAAAGgo/vmECDANflYw/s320/shoutbox.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

KOD SHOUTBOX DISINI

<div style="text-align:right"><a href="
http://cheguabbas.blogspot.com/2011/10/tutorial-sembunyikan-shoutbox-blog.html" target="_blank"><small>tutorial here</small></a>
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>

P/S:  Gantikan "KOD SHOUTBOX DISINI" dengan kod shoutbox anda. 




Last sekali save la siap......OK x membantu x??




Tutorial Sembunyikan Shoutbox Blog -

0
Komen
Ketahui Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog

Assalamualaikum...untuk kali ni chegu nak try buat tutotial pulak lah boleh kan x salah pon kan saja nak share-share. untuk tutorial kali ni pasal bilangan orang yang online dalam blog kita. Berapakah bilangan pelawat yang berada dalam blog anda ketika ini? Mungkin amat sukar untuk kita menjangkakannya. Kalau anda mempunyai statistik blog, mungkin anda tahu mengikut hari ataupun jam, tetapi anda tidak tahu berapa bilangan pengunjung dalam keadaan masa sebenar.


whous.amung.us menawarkan widget yang dapat menunjukkan bilangan pengunjung yang online pada masa sebenar. Antara kelebihan menggunakan widget ini adalah paparan yang menarik, dan juga cara pasang pada blog dengan mudah.

Berikut adalah langkah yang diperlukan untuk meletakkan widget ini didalam blog anda.


Step 1


Step 2
Pilih kedudukan widget yang dikehendaki (nak tengah, kiri dan kanan pun boleh), selepas itu copy code yang tersedia.


Step 3
Setelah copy code, pastekan di dalam html/javascript yang terdapat dalam page element blog anda.
Dashboard > layout > page element > add a gadget > html/javascript.


Step 4
Save dan selesai dan tengok hasilnya.
OK tak??? membantu atau tidak? Kalau membantu click like dibawah ni.















Ketahui Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog -

2
Komen
Contest untuk penyokong MU

Assalamualaikum semua... Hadoiiii... Dah 5 pagi wehhhhh tak leh tidoq lagi duk layan bola Barcelona VS Sevilla sambil-sambil duk BW ke blog-blog. Kan lagi best kalau sambil tengok bola sambil makan Mister Potato hihihi. Cakap pasai mister Potato teringat pasukan penyokong pasukan MU, bukan apa Mister Potato buat contest hadiah dia boleh tahan silap-silap boleh jumpa player Manchester United. Nak join dak??? sapa yang nk join mai tengok ni.


Ha ni haaaa....contest dia fan MU mesti wajib masuk benda ni kalau tak memang bukan fan MU sejati lah weh...silap-silap bila dah join contest ni boleh p jumpa pemain yang rasa korang nak jumpa. Meh nak bagi tau cara-cara nak join benda ni.

Mula-mula, apa yang patut kena buat iialah hampa kena beli apa-apa jenis perisa pek edisi Mister Potato Man Utd macam dekat bawah ni ha. Tujuan dia untuk mendapatkan kad kod SMS yang terdapat di dalam produk. Antara produk yang boleh beli:



Mister Potato Crisps 160g




Atau Rice Crisps daripada Mister Potato 130g


Atau Mister Potato Mexican Wave 70g


P/s: Pastikan mister potato yang hampa beli tu mesti ada gambaq player ManU

Ok, bila hampa dah beli pek edisi Mister Potato Man Utd, cari satu benda kecik dalam pek tu lebih kurang macam ni:



Hampa boleh jugak menghantar penyertaan menerusi SMS atau online. 

Untuk SMS buat  macam apa yang kad tu suruh.

Untuk online pulak
Layari MISTER POTATO ikut ja apa yang ada dekat situ.

Daftarkan diri dulu sebelum menyertai buat pertama kali ATAU log masuk jika peserta telah pun berdaftar sebelumnya menggunakan nama pengguna dan kata laluan yang sah.




Jawab satu soalan ringkas dalam Bahasa Malaysia sahaja (seperti yang dinyatakan pada pek) dan hantar penyertaan menerusi SMS dan/atau online bersama kod SMS.









Hangpa ikut ja arahan dia kata pa bukan payah pon. Senang jeeeee! Yang penting online submission ni semua FREE!! Nak tau keterangan lanjut pasal peraduan ni, sila lah layari web MISTER POTATO untuk membaca terma& syarat. Talian panas pon ada 03-78730078. Tlepon ja cakap saya nak join boleh dop?

Dah nama pon contest mensti ada hadiah dia bukan ni ha hadiah dia kalau dapat.




Dua pemenang bulanan akan terpilih untuk ke Old Trafford untuk pengalaman yang terhebat. Pemenang akan menerima tiket VIP, penginapan percuma, tiket penerbangan pergi dan tak balik-balik hihihi dan mesti la balikkan, dapat menjelajah Stadium Old Trafford, dan yang penting sekali dapat bertemu dengan player MU beb!!! Boleh jugak merasai susanan bilik persalinan mereka hihii....





JOM JOIN SAMA_SAMA.......








Contest untuk penyokong MU -

Saturday, October 22, 2011

6
Komen
Jom Makan roti !!!

Assalamualaikum semua... Rasa lapar la pulak. Dah makan belom??? Amcam kalau chegu nak ajak korang makan roti ngan chegu oka x? Teringin plak nak makan roti yang ada macam-macam bentuk hihihi kot-kot boleh  bagi naik selera makan. 

Tapi kalau bentuk roti macam ni korang nak makan x???


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--



Amacam mau try ka???



Jom Makan roti !!! -

Arkib Chegu