.....

  1. DOWNLOAD RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN & MODUL PJ, PK , MATEMATIK KSSR TAHUN 4 2015 MELALUI SCRIBD
  2. RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN PJ & PK & MATEMATIK DAN MODUL DI SLIDE SHARE TAHUN 2015
  3. RPT KSSR PJ Tahun 4 2014
  4. RPT KSSR PJ/PK tahun 1, 2 , 3, 4 |2014| - ON SCRIBD
  5. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 3 2014
  6. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 3 2014
  7. RPT KSSR MATEMATIK TAHUN 2 2014
  8. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 1 2014
  9. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 1 2014
  10. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 2 2014
  11. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 2 2014
  12. LANGIT TAK SELALU CERAH
  13. PERMOHONAN KEMASUKAN KE INSTITUT PENDIDIKAN GURU (IPG) 2013
  14. VIDEO METEORIT TERHEMPAS DI RUSSIA
  15. Siapakah CHEGU FATIN ni ?
  16. KEBAKARAN DI TAMAN PERUMAHAN AWAM TANAH MERAH,JITRA
  17. Maharaja Lawak Mega 2012
  18. GAMBAR & VIDEO | PALESTIN DISERANG ISRAEL
  19. KONFLIK PALESTINE DAN ISRAEL
  20. Gambar & Video Taufan Sandy : New York Hampir Tenggelam (peringgatan Allah)
  21. HARI ANUGERAH CEMERLANG SKBBSB 2012 - Permata Gemilang
  22. APABILA FAHAMAN SYIAH MENGUASAI DIRI !!!
  23. From Liyana Adnan: Saya Minta Maaf |untung laa sape jadi cikgu.. |
  24. Semangat Merdeka dari murid-muridku
  25. Seni Rambut || water balloon hair
  26. Maklum balas || Khas untuk Liyana Adnan : " Untung laa sape jadi cikgu " |
  27. Bapak Segala Meriam ONLY in Kuala Kangsar
  28. "Kerja aku gosok gigi badak "
  29. TIPS DIET IKUT DARAH
  30. Angkasawan Neil Armstrong meninggal dunia
  31. Nasyid Dangdut
  32. Aku Rindu PadaMU Ya Rasulullah
  33. VIDEO||Mr Bean (Rowan Atkinson) Opening Ceremony - London 2012
  34. Bangladesh can't help Rohingya: PM Sheikh Hasina
  35. Promo Twilight Raya 2012
  36. BONUS HARI RAYA
  37. wordless:tepi kain
  38. Happy Born Day MY Fren
  39. Salam Ya Ramadhan
  40. Kenali Hackers
  41. Mata Pelajaran PJ dipinggirkan
  42. KEDUDUKAN SEMASA EURO 2012
  43. Roti Meriam Sempena EURO 2012
  44. Jadual Perlawanan EURO 2012"
  45. Tsunami Lagi Dekat Penang !!!"
  46. Penyokong B.E.R.S.I.H kena sound wei !!!"
  47. 6 Gempa Bumi DIcatatkan Hari ini"
  48. KERJAYA GURU : Lisa Surihani akui kerjaya guru lebih mencabar"
  49. Gelaran Doktor pada DR. Rozmey di Tarik Balik"
  50. Pertembungan 2 Alam"
  51. SAFEE SALI MENUNAIKAN IMPIAN "BUDAK BADAN BESAR"
  52. MY Convocation DAY
  53. Hari Terakhirku - Original BY AlangKhoma
  54. Gambar : Kem Kepimpinan Pengawas SK Bandar Baru Sungai Buloh (Sebelum)
  55. Roadblock Malaysia Vs Roadblock Luar Negara
  56. Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan
  57. Chipita sudah sampai Kedah
  58. WORDLESS 19:"HARI"
  59. Sayangnya binatang ini kepada tuannya...
  60. Bahagian 1 : Siapakah nak uruskan Jenazah Ibu Bapa Kita wahai anak-anak ?
  61. Video : Kesian tapi lucu ! Marah sampai tercabut gigi
  62. Jutawan Bola Sepak Pertama Malaysia - Safee Sali
  63. Dulu Kelantan Sekarang Selangor
  64. Jadual Ceramah Ustaz Azhar Idrus untuk bulan 2
  65. Video ceramah di Masjid Shah Alam
  66. Renungan Bersama : Soal jwb Ustaz Azhar Idrus malam ni: 26 soalan kesemuanya.29.01.2012
  67. Renungan Bersama : Realiti Seorang Guru Di mata Masyarakat sekarang
  68. Ustaz Azhar Idrus datang Shah Alam
  69. Gaji Kakitangan Awam Februari 2012 Ikut Gaji Sistem Saraan Malaysia (SSM)
  70. Kenapa kita tak pandang meninggalkan SOLAT sebagai satu jenayah ???
  71. Perkhidmatan pemasangan UNIFI
  72. Benda pelik ???
  73. Anwar Vs Najib berdebat
  74. Simbah kakak dengan air panas
  75. Bayi mati tercampak
  76. Malaysia Layak ke final
  77. Adakah pengadil perlu dipersalahkan ???
  78. Lelaki peluk manyat teman wanita
  79. TIPS : MENGENAI ASPEK PENGADILAN DARI BEKAS PENGADIL FIFA KITA..-SUBKHIDDIN MOHD SALLEH-
  80. Makan FB,tido FB
  81. Rintihan Sayu Fifi
  82. Kepala berkecai kena mercun
  83. Polis Siasat Pelajar IPT jual Baucar
  84. Aku Perlukan Boyfriend
  85. Gempa kuat landa selatan Pulau Fiji
  86. 15 nelayan Filipina maut ditembak
  87. Baucer Buku RM200 1Malaysia. Wajarkah Dijual Semula Sesuka Hati?
  88. Keadaan rumah pemilik FERRARI
  89. Eskelator penduduk setinggan !!!
  90. Video:Maradona vs pele
  91. Video:Lelaki Kena Belasah Sebab Tak Mahu Berasmara
  92. Baucer Buku Di Jual di MUDAH.my
  93. Adik pemain badmiton negara ditikam
  94. Tonton Tv Online
  95. Penempatan PTD Dalam Sistem Pengurusan di Kementerian Pelajaran? Apa Pendapat Guru-guru?
  96. Gelombang Ombak Rindu
  97. Pasukan Senior Swit.- Nurul A’in Wahida Abu Bakar | EX-IPG KKB
  98. wordless # 18 - Alhamdulillah
  99. Atlet pecut Perancis yang bakal menggegar dunia Olahraga - CHRISTOPHE LEMAITRE
  100. |video| wanita kena tikam 70 kali tak mati x18sg
  101. Video kematian Izwan Pilus di hospital
  102. Izwan Pilus Meninggal Dunia Akibat Jangkitan Kuman Dalam Paru Paru
  103. Hari Pertama Aku Di SK BANDAR BARU SUNGAI BULOH
  104. KISAH MALAM PERTAMA !
  105. Gambar Isteri Di Ranjang Bersama Lelaki Lain Punca Penceraian Hattan?
  106. Lagi Kes Dekat China, Perempuan kena Tikam Depan Orang Ramai
  107. Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri
  108. Info Kesihatan : Hilangkan Tekanan Dengan Sperma untuk Wanita?
  109. Apabila Kanggaroo Masuk Pekan |Video|
  110. Baru 4 Tahun Dah Berasmara di Tempat Terbuka ... Dunia ! Dunia
  111. Gambar Ustaz Azhar Disamakan Dengan Yahudi!
  112. Video:Perempuan kena belasah dalam bilik
  113. "KEMALUAN" lelaki putus

Saturday, September 15, 2012

2
Komen
Don't Rude Because This Is MALAYSIA : AFF SUZUKI CUP 2012

Salam...

Setelah dibuli kaw2 oleh negara lain.Malaysia akan mejadi tuan rumah bagi kejohanan Bola Sepak terbesar Asia Tenggara pada tahun ini...Sebagai rakyat Malaysia Kita mempunyai mesej untuk negara luar ..'dont be rude, bcoz this is malaysia' .. Maksudnya kita ni negara yg aman,budi bahasa..atau pun..ini MALAYSIA...kita lagi dasyat kalau ada yang buat perangai ..jadi moh ler...bgcik,pakngah taib,makcik gayah dan segala bagai... Kita meriahkan stadium dengan baju ni..

Bagi sesiapa yang berminat... See the gambar di atas ye,...

NAMA :
ALAMAT:
KUANTITI:
SAIZ:
NO. TEL:
Don't Rude Because This Is MALAYSIA : AFF SUZUKI CUP 2012 -

Wednesday, September 5, 2012

7
Komen
From Liyana Adnan: Saya Minta Maaf |untung laa sape jadi cikgu.. |

Salam...
Alhamdulillah syukur kepada tuhan diberikan rahmatnya aku bernyawa lagi untuk menulis blog yang tidak seberapa ini. Sebelum itu saya ingin memohon maaf kepada rakan-rakan yang ingin maklumat mengenai pengadil dan nota sukan, sebabnya saya tidak sempat untuk menguploadnya kerada keadaan internet yang kurang memuaskan.

Bebalik kepada cerita asal. Ingat x pasal entry yang Cik Liyana Adnan yang entry pasal Untung Siapa Jadi Cikgu . Yang belom baca lagi boleh click link tu tetapi entry tu maklum balas saya kepada beliau. 

Disebabkan kekesalan dan kekilafan dari Cik Liyana Adnan, beliau telah membuat entry Memohon kepada semua guru di Malaysia agar memaafkan beliau 



Wednesday, September 5, 2012

Liyana Adnan: Saya Minta Maaf

Assalamualaikum


Saya, Liyana binti Adnan disini ingin menyatakan bahawa saya amatlah menyesal dengan apa yang telah saya tuliskan di dalam entry – untung laa sape jadi cikgu.. dan saya ingin memohon maaf dengan apa yang berlaku.



Saya memohon maaf di atas keterlanjuran saya menulis.



Ikhlas dari hati saya,



Saya memohon agar saya dimaafkan.



Terima kasih di atas segala entry dan komen yang  menyedarkan saya.



assalamualaikum


Tq... Tak mau kata apa dah... shhhhuuuusssss.....

p/s: Pepatah lama dah tak berguna ciptalah pepatah baru... Sapa cipta paling kreatif ada habuan dia.... hihihih



From Liyana Adnan: Saya Minta Maaf |untung laa sape jadi cikgu.. | -

Monday, September 3, 2012

2
Komen
Semangat Merdeka dari murid-muridku

Asalamualaikum...
Walaupun sambutan hari kemerdekaan yang ke -55 peringkat Kebangsaan telah disambut pada 31 Ogos 2012 bau-baru ini, namun ia tidak mematahkan semangat kami untuk menyambutnya bagi kami warga pendidik SKBBSB sebagai tanda sayang dan cinta kami kepada Negara. Walaupun baru ini kita digemparkan dengan perististiwa dimana terdapat segolongan yang membuat provokasi untuk menukar bendera Malaysia. Namun itu bukan cerita saya untuk entry kali ini.

Entry kali ini adalah untuk menunjukkan pertapa bangganya saya pendidik di Malaysia selepas semangat kemerdekaan yang ditunjukkan oleh Anak-anak muridku.

Anda masih ingat lagi makanan yang dimakan oleh nenek moyang kita sewaktu tentera Nipon menjajah suatu ketika dulu ini dia yang mana sekolah saya buat bagi memperingati orang-orang terdahulu.


Hidangan untuk anak-anak muridku...







Semoga semangat ini dapat diteruskan untuk generasi yang akan datang.

Semangat Merdeka dari murid-muridku -

Sunday, September 2, 2012

3
Komen
Seni Rambut || water balloon hair

Seni Rambut || water balloon hair -

Saturday, September 1, 2012

117
Komen
Maklum balas || Khas untuk Liyana Adnan : " Untung laa sape jadi cikgu "

Salam...

Entry ini bukan untuk memarahi atau untuk menyinggungkan perasaan sesiapa tetapi untuk membuka minda seseorang yang tidak berfikiran jauh atau hanya berfikir dalam kotak sahaja walhal mempunyai tahap pendidikan yang tinggi dalam pelajaran. Sedih kalau ada yang berfikiran seperli insan yang bernama Liyana Adnan. Mungkin anda semua tidak mengenali siapa insan yang saya sedang perkatakan ini.

Sebelum anda meneruskan bacaan anda, saya ingin bertanya kepada anda siapakah yang memberikan rezeki kepada kita? Mestinya anda tahu. ALLAH swt yang memberikan. Adakah rezeki itu datang sendiri? Semestinya kita perlu mencarinya, tidak kisahlah bagaimana cara sekali pun yang penting ia halal dan tidak datang dari sumber yang haram. Islam menggalakkan umatnya berniaga kerana perniagaan itu tidak kiralah kecil ataupun besar mampu mengubahkan hidup seseorang dari kehidupan biasa-biasa kepada khidupan "luar biasa". 

Berbalik kepada topik asal, saya ambik sedikit petikan dari saudari Liyana Adnan" gaji basic je dah almost 2K, tu pun paling sikut la kot, tak masuk elaun-elaun tambahan lagi. Seriously untung kerja masuk pukul7.30 pagi balik pukul 4.30 petang(tu pun paling lambat) selalu pukul 2 je cikgu-cikgu dah balik takde keje nak buat. Kalau nak dibandingkan dengan operator kilang yang kerja 8 jam or 12jam, 7 pagi masuk, 7 malam baru balik... gaji? basic 7 ratus++ overtime dapat la dalam 1.6k, untunglaa sapa jadi cikgu..oh, aku banding dengan operator ok bukan dengan engineer mahupun manager... yang pergi gelap balik pun bergelap jugak."  Liyana Adnan 28 ogos 2012  . Untuk pengetahuan saudari, adakah kamu terfikir adakah bagaimana guru berfikir untuk membentuk seorang kanak-kanak kepada  manusia yang mampu membaca, mengira? Kamu ingat guru balik kerumah tidak perlu membuat kerja apabila pulang kerumah?Walaupun awak cakap kami pulang awal kami punya masa kerja pendek. Adakah kamu fikir tanggungjawab guru untuk hari esok? Seorang guru tidak akan berhenti berfikir dan menyediakan keperluan pembelajaran murid  kerana muridnya mempunyai pelbagai latar belakang yang berbeza dan perlu membuat anak-anak muridnya faham apa itu NO 1,2,3 apa tu car, building, school, apa itu larian 100meter, lompat jauh? Boleh awak buat semua ini? Kenapa awak perlu bandingkan  kami dengan operator? Siapakah client Operator dan siapakah Client kami sila jawab.

Ok, untuk yang kedua pasal cuti banyak and kerja half day, ok untuk pengetahuan saudari, kamu ingat cuti kami duduk relex goyang kaki, setiap sekolah di Malaysia ini mempunyai pengurusan dan perancangan tahunannya sendiri. Terdapat guru-guru yang sanggup korban masa dan cuti bersama family datang sekolah semua kerana murid contohnya untuk merealisasikan Kecemerlangan keputusan UPSR khas untuk guru-guru yang mengajar matapelajaran teras. Bagi guru sukan pula spentkan masa sepanjang 7 bulan pertama untuk murid tidak kira cuti pagi petang datang ke sekolah untuk untuk murid? Adakah kami ini tidak menjalankan tugas?? Cadangan  Datuk Wee Ka Siong guru kerja 9jam sehari. Tak payah la benda tu dah lama kami buat ada kami mintak suruh bayar overtime??? tapi ini yang awak kata kepada kami "aip, ceyana, keihlasan seorang guru tak boleh dipertikaikan, kang cikgu tak halalkan semua ilmu yang dia bagi baru tahu!"-aku nak bidas, kalau tak nak halalkan..nampak sangat dah mengajar tu tak ihlas." liyana adnan 28 Ogos 2012. Awak nk tau ini lah realitik kerja sebagai seorang guru click sini la wei realiti seorang guru.

"cikgu cikgi ni siap mengupdate blog, jual barang online, bukak bisnes sana sini, bukak butik and macam-macam lagi..and yang paling tak boleh blaaahhhhhhhhhhhhh...cikgu-cikgu bukak pusat tuisyen sendiri. ok, yang ini paling tak best bagi aku. ye la..kalau kat sekolah, kenapa tak nak bagi all out?" Liyana Adnan 28 ogos 2012. Ok macam ni la saudari Liyana yang bijaksana. Nak tanya kami guru ni mesin, robot? Kami ni tidak ada hobby? kami ni tidak ada minat ke? Kenapa kalau kami kerja guru tidak boleh mewawasankan diri? Kenapa kami tak boleh update blog ke? Fikir dulu saudari sebelum anda memhemburkan kata-kata macam tu kepada kami. Biarlah kami nak buat semua itu asalkan kami tidak lari daripada kerja hakiki kami. Kami menjalankan tugas yang diberikan oleh kementerian dan disampaikan kepada client kami. Anda tahu apa itu perkeliling? kalau awak tak tahu awak jangan sembang pasal kerjaya sebagai seorang guru. 

Why must u said  kepada guru-guru sekalian, please la..stop baca blog, stop main facebook, stop buat tuition kalau niat nak cari wang tambahan dan bukannya nak memajukan anak bangsa, stop la jual shawl, jual supplement bagai.Liyana Adnan 28 ogos 2012.. Insyallah kalau anda dah berkahwin anda akan tahu bagaimana lelaki anda mencari nafkah kepada anda nanti ayat ini akan bermain dalam fikiran anda nanti " bang kita kena cari duit tepi la bang gaji kita tak cukup la kalau nk hidup lagi senang " percaya la cakap aku ni. So, bagi seseorang yang berfikiran waras tidak berfikirkah anda untuk hidup lebih senang dari kehidupan sekarang. 

Nak lagi best tengok sini My pren punya agak cili sikit lah berbanding saya.

Setakat ini dulu lah nanti kita sambung lagi... Melayan orang jahil tentang sesuatu adalah perkara yang membuang masa je....sebab dia ni dilahirkan keluar dari perut mak dia dah sedia pandai,tak kenal sapa tu cikgu,orang lain lahir menangis,dia lahir terus pandai baca buku,untung lah mak bapak dia yang tak perlu habiskan duit nak sekolahkan anak...daripada layan orang mcm tu,lebih baik layan detective conan....tak menyakitkan hati orang lain...

P/s: Bukan marah tetapi peringatan, maaf tak pandai berbahasa.


Maklum balas || Khas untuk Liyana Adnan : " Untung laa sape jadi cikgu " -