.....

  1. DOWNLOAD RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN & MODUL PJ, PK , MATEMATIK KSSR TAHUN 4 2015 MELALUI SCRIBD
  2. RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN PJ & PK & MATEMATIK DAN MODUL DI SLIDE SHARE TAHUN 2015
  3. RPT KSSR PJ Tahun 4 2014
  4. RPT KSSR PJ/PK tahun 1, 2 , 3, 4 |2014| - ON SCRIBD
  5. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 3 2014
  6. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 3 2014
  7. RPT KSSR MATEMATIK TAHUN 2 2014
  8. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 1 2014
  9. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 1 2014
  10. RPT PENDIDIKAN KESIHATAN (kssr)TAHUN 2 2014
  11. RPT PENDIDIKAN JASMANI (kssr)TAHUN 2 2014
  12. LANGIT TAK SELALU CERAH
  13. PERMOHONAN KEMASUKAN KE INSTITUT PENDIDIKAN GURU (IPG) 2013
  14. VIDEO METEORIT TERHEMPAS DI RUSSIA
  15. Siapakah CHEGU FATIN ni ?
  16. KEBAKARAN DI TAMAN PERUMAHAN AWAM TANAH MERAH,JITRA
  17. Maharaja Lawak Mega 2012
  18. GAMBAR & VIDEO | PALESTIN DISERANG ISRAEL
  19. KONFLIK PALESTINE DAN ISRAEL
  20. Gambar & Video Taufan Sandy : New York Hampir Tenggelam (peringgatan Allah)
  21. HARI ANUGERAH CEMERLANG SKBBSB 2012 - Permata Gemilang
  22. APABILA FAHAMAN SYIAH MENGUASAI DIRI !!!
  23. From Liyana Adnan: Saya Minta Maaf |untung laa sape jadi cikgu.. |
  24. Semangat Merdeka dari murid-muridku
  25. Seni Rambut || water balloon hair
  26. Maklum balas || Khas untuk Liyana Adnan : " Untung laa sape jadi cikgu " |
  27. Bapak Segala Meriam ONLY in Kuala Kangsar
  28. "Kerja aku gosok gigi badak "
  29. TIPS DIET IKUT DARAH
  30. Angkasawan Neil Armstrong meninggal dunia
  31. Nasyid Dangdut
  32. Aku Rindu PadaMU Ya Rasulullah
  33. VIDEO||Mr Bean (Rowan Atkinson) Opening Ceremony - London 2012
  34. Bangladesh can't help Rohingya: PM Sheikh Hasina
  35. Promo Twilight Raya 2012
  36. BONUS HARI RAYA
  37. wordless:tepi kain
  38. Happy Born Day MY Fren
  39. Salam Ya Ramadhan
  40. Kenali Hackers
  41. Mata Pelajaran PJ dipinggirkan
  42. KEDUDUKAN SEMASA EURO 2012
  43. Roti Meriam Sempena EURO 2012
  44. Jadual Perlawanan EURO 2012"
  45. Tsunami Lagi Dekat Penang !!!"
  46. Penyokong B.E.R.S.I.H kena sound wei !!!"
  47. 6 Gempa Bumi DIcatatkan Hari ini"
  48. KERJAYA GURU : Lisa Surihani akui kerjaya guru lebih mencabar"
  49. Gelaran Doktor pada DR. Rozmey di Tarik Balik"
  50. Pertembungan 2 Alam"
  51. SAFEE SALI MENUNAIKAN IMPIAN "BUDAK BADAN BESAR"
  52. MY Convocation DAY
  53. Hari Terakhirku - Original BY AlangKhoma
  54. Gambar : Kem Kepimpinan Pengawas SK Bandar Baru Sungai Buloh (Sebelum)
  55. Roadblock Malaysia Vs Roadblock Luar Negara
  56. Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan
  57. Chipita sudah sampai Kedah
  58. WORDLESS 19:"HARI"
  59. Sayangnya binatang ini kepada tuannya...
  60. Bahagian 1 : Siapakah nak uruskan Jenazah Ibu Bapa Kita wahai anak-anak ?
  61. Video : Kesian tapi lucu ! Marah sampai tercabut gigi
  62. Jutawan Bola Sepak Pertama Malaysia - Safee Sali
  63. Dulu Kelantan Sekarang Selangor
  64. Jadual Ceramah Ustaz Azhar Idrus untuk bulan 2
  65. Video ceramah di Masjid Shah Alam
  66. Renungan Bersama : Soal jwb Ustaz Azhar Idrus malam ni: 26 soalan kesemuanya.29.01.2012
  67. Renungan Bersama : Realiti Seorang Guru Di mata Masyarakat sekarang
  68. Ustaz Azhar Idrus datang Shah Alam
  69. Gaji Kakitangan Awam Februari 2012 Ikut Gaji Sistem Saraan Malaysia (SSM)
  70. Kenapa kita tak pandang meninggalkan SOLAT sebagai satu jenayah ???
  71. Perkhidmatan pemasangan UNIFI
  72. Benda pelik ???
  73. Anwar Vs Najib berdebat
  74. Simbah kakak dengan air panas
  75. Bayi mati tercampak
  76. Malaysia Layak ke final
  77. Adakah pengadil perlu dipersalahkan ???
  78. Lelaki peluk manyat teman wanita
  79. TIPS : MENGENAI ASPEK PENGADILAN DARI BEKAS PENGADIL FIFA KITA..-SUBKHIDDIN MOHD SALLEH-
  80. Makan FB,tido FB
  81. Rintihan Sayu Fifi
  82. Kepala berkecai kena mercun
  83. Polis Siasat Pelajar IPT jual Baucar
  84. Aku Perlukan Boyfriend
  85. Gempa kuat landa selatan Pulau Fiji
  86. 15 nelayan Filipina maut ditembak
  87. Baucer Buku RM200 1Malaysia. Wajarkah Dijual Semula Sesuka Hati?
  88. Keadaan rumah pemilik FERRARI
  89. Eskelator penduduk setinggan !!!
  90. Video:Maradona vs pele
  91. Video:Lelaki Kena Belasah Sebab Tak Mahu Berasmara
  92. Baucer Buku Di Jual di MUDAH.my
  93. Adik pemain badmiton negara ditikam
  94. Tonton Tv Online
  95. Penempatan PTD Dalam Sistem Pengurusan di Kementerian Pelajaran? Apa Pendapat Guru-guru?
  96. Gelombang Ombak Rindu
  97. Pasukan Senior Swit.- Nurul A’in Wahida Abu Bakar | EX-IPG KKB
  98. wordless # 18 - Alhamdulillah
  99. Atlet pecut Perancis yang bakal menggegar dunia Olahraga - CHRISTOPHE LEMAITRE
  100. |video| wanita kena tikam 70 kali tak mati x18sg
  101. Video kematian Izwan Pilus di hospital
  102. Izwan Pilus Meninggal Dunia Akibat Jangkitan Kuman Dalam Paru Paru
  103. Hari Pertama Aku Di SK BANDAR BARU SUNGAI BULOH
  104. KISAH MALAM PERTAMA !
  105. Gambar Isteri Di Ranjang Bersama Lelaki Lain Punca Penceraian Hattan?
  106. Lagi Kes Dekat China, Perempuan kena Tikam Depan Orang Ramai
  107. Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri
  108. Info Kesihatan : Hilangkan Tekanan Dengan Sperma untuk Wanita?
  109. Apabila Kanggaroo Masuk Pekan |Video|
  110. Baru 4 Tahun Dah Berasmara di Tempat Terbuka ... Dunia ! Dunia
  111. Gambar Ustaz Azhar Disamakan Dengan Yahudi!
  112. Video:Perempuan kena belasah dalam bilik
  113. "KEMALUAN" lelaki putus

Friday, December 31, 2010

18
Komen
Azam 2011


Assalamualaikum semua... Pertama kali chegu ingin bersyukur kepada ALLAH S.W.T kerana dengan izinnya chegu masih lagi mampu menyedut oksigen kurniaan ALLAH di 1st Day untuk Tahun 2011 ini. 
Seperti kamu semua juga, tahun baru azam baru betul x? Apa yang penting niat awal tahun tu penting bagi semua insan yang bergelar manusia untuk mencapai apa yang belum dikecapi pada tahun 2010. 
Chegu rasakan chegu nak teka la azam ataun impian baru orang yang selalu nak untuk tahu baru.

1: Ingin lebih baik dari yang lepas-lepas ,bukan apa ini selalu orang sebut. hari jadi ke apa ke mesti sebut benda ni punya .

2: Dapat tinggkatkan amal ibadah kita, ok latu tahun lepas 50%, tahun ni up la ke 80% pon ok.

3: Nak Kawin awal. Hahaha ni member chegu selalu azam tp x kawen lagi 5 taun dah kot tgok duk azam macm tu. Apa pon chegu doakan taun ni dia kawen leh la chegu makan nasi minyak .

4: Yang ni kira famous gakla. NAK JADI KAYA. hihihi...mcm mana nak jadi kaya, kalau bagun pagi pon pukul 12 TGH, mcm na rezeki nak masuk. Kerja malas asyik "POW" duet mak ayah ja tua bangka dah semua.hihihi..nak Kaya niaga la, janji Halal.

5. NI bagi yang play boy hihihi, nak cari awek baru. Tiap2 taun bertukar, tukar n tukar. X baek macm tu kalau x mau x yah couple bazir ja , kalau bazir duet sendiri x pa ni ." mak mai 10 nk buh minyak motor" apa benda tu. pandai2 la jimat klu nak couple juga xyah la duk nyusah Family.

6.??? sendiri tambah la dekat komen no hihihi. MAaf la ye kalau  x betol.

P/s Chegu: semua yang kita inginkan itu akan berjaya kalau ia diselangi dengan usaha yang rajin dan berdikari tanpa meyusahkan orang lain.
Azam 2011 -

Thursday, December 30, 2010

4
Komen
"INSAN KESAYANGANKU"

POSTO !!! pOSTO !!! posTO!!!

Haaa contest ni la yang Chegu dok tugggu-tunggu...hihih..


"INSAN KESAYANGANKU"

Semua oranga ada orang yang mereka sayangkan chegu pon ada jugk meh tengok sape yaNg Chegu sayang.
Tanpa mereka ni X bermakna La hari-hari Chegu.

HA ni Family kesayangan Chegu
Abah, DIk Aini, Mama, DIk MAn
^*^


Ha Ni Bintang Hati saya ^_7


Ha ni yang special BUah HAti chegu
^_&

Sebab apa chegu sayag mereka semua sebabnye, tanpa mereka disisi x bermakna la hidup chegu ni. sape nak bagi chegu ketawa? sape nak bagi chegu kasih sayang? kalau bukan dari mereka ini. YAng penting sekali tanpa mereka tiada la insan bergelar CHEGU ABBAS. hihihi.
^__^

chegu nak soh kawan chegu buat gak

Syaza Ismail

p/s: nak tahu syarat-syarat dia gi page saudari yang menganjurnya. Nur Syamiza
Syaza Ismail
"INSAN KESAYANGANKU" -

2
Komen
Giveaway 3tahun Blog Misztrex!

Mari weh. join PAling mudah la chegu jumpa. xbayah duk edit gambaq , x payah buat ayat sangat senang ja 

NI syarat-syarat dia

1) follow blog http://misztrex.blogspot.com/ dan ingat no follower korang
2) share dan like button facebook di entry ini dan sila ingat no like korang
3) buat satu entry bertajuk "giveaway 3tahun blog misztrex!" dan letak banner kat atas ni dan link kan ke entry ini
3) tag 3 orang dan make sure mereka tahu
4) letak banner giveaway di sidebar blog korang dan link kan ke entry ni
5) tinggalkan link penyertaan, no like button dan no follower korang kat comment entry ni.. 

misztrex 


Chegu Nak tag




Giveaway 3tahun Blog Misztrex! -

8
Komen
Tentang Bola !!!


Tengok apa depa buat tu... Takkan x tau kot. Malaysia dah menangkan agreget 4-2 AFF Suzuki Cup 2010. Memang mantap la  permainan Malaysia.Pujian patut diberikan kepada penjaga gol Malaysia Khairul Fahmi yang bertindak cemerlang menyelamatkan beberapa percubaan merbahaya. itu Kisah mereka menang , ni chegu nak tunjuk sikit kisah semangat Penyokong Malaysia yang tengok bola hari tu.

Malam final tu, chegu pi lepak dekat kedai nasi kandar Nasmir, Jitra. Sampai2 ja dekat kedai ja tekejut kot... 

Penuh orang macam p stadium Darulaman dah rasa, dengan benderanya, dengan serunainya, wartawan pon ada, yang penting sekali YB pon turun lepak tengok sekali. YB Mukriz anak Tun Mahathir Mohamad. Banyak kot pengawal dia hadoi...xpa semangat nak tengok bola punya pasai.

Ni antara gambar-gambar yang Chegu ambik semalam hihihi...

Keadaan di Awal Pemainan

Sabar menanti Gol

Member Chegu
Tajul, Bang Din, Jan, Muiz, Amin.

Kusyuk Tengok bola.

Gol Pertama dari 
Hero Malaya - Mohd Safee Mohd Sali

Di Bahagian Luar Kedai

Di bahagian tepi kedai

Bawa Bendera Kot.

YB Dato' Mukhriz

Posing Sikit

Dah Nak Balik dah Sesi salam dengan YB



P/s-  Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan  pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010. YAhooo!!!
Tentang Bola !!! -

Tuesday, December 28, 2010

29
Komen
Contest Gambar Menarik 2010


Posto!!! Posto!!! Posto!!!

Ada lagi Contest baru.
MAri kita tengok contest areliff. Katanya contest ni nak kena share gambar menarik 2010!!!
Memang la best leh tengok Blogger yang pandai ambik gambaq dengan edit gambaq. Chegu pon nk cuba nasib gak lah.


Ni Gambaq Chegu Buat Fotoshoot untuk kawan chegu.


Sebab apa chegu pilih gambaq ni???
Sebabnya menarik la hihihi. Gambaq ni Chegu shoot time lepas kenduri rumah member Chegu dekat Gua Kerbau,Kodiang. Masa ni nak dekat senja so suasana dia agak menarik la.
So, Cehgu pertaruhan gambaq ni la untuk contest kali ni. Mana tau kOt-kOt ada rezeki menang hihihi.

Chegu nak Tag dekat 

Contest Gambar Menarik 2010 -

Monday, December 27, 2010

11
Komen
Contest Aku dan Generasiku

Posto!!! Posto!!! Posto!!!

Ni ada contest untuk chegu-chegi ni chegu comel ni buat contest baik punya jom tengok apa contestnya..



Syarat-syarat pertandingan:

  • Jadi Follower blog ieqa.
  • Copy banner kat atas dan letakkat  entry dan sidebar blog anda serta link kan ke entry ini. *tak nak letak kat sidebar pon tak pe. Tapi wajib letak kat entry ok*
  • Buat satu entry tentang contest ini seperti saye buat ney. Tajuk: Contest Aku dan Generasiku.
  • Upload gambar anda bersama-sama anak didik/murid anda. [tak kisah bilangan murid tu. Sorang pun boleh ok...
  • Tuliskan pada caption:

1) Anda cikgu dari sekolah / IPG / IPT mana.
2) Cerita tentang gambar yang dipertaruhkan. Contoh: "gambar ni diambil masa buat praktikal / PBS di................." haa, paham tak?? hehe

  • Akhir sekali, tinggalkan link entry anda pada komen si dia
  • Tarikh tutup contest pada 11 / 1 / 11. (11 Jan 2011 @ 11.59 p.m) 

ha mari chegu tunjuk plak yang chegu punya ^__^

Ni masa KOT SK Pengkalan Chepa,Kelantan 
[ manjakan budak-budak ni ]

Chegu join sekali pertandingan kutip gula-gula.

Nama saya Chegu Abbas Chegu masih belajar tahun last degree Major PJ. Gambar-gambar diatas ni time chegu buat praktikum dekat SK Pengkalan Chepa. ^__^
Contest Aku dan Generasiku -

7
Komen
Anak Murid ke-100

Perhatian!!! perhatian!!!
Hari Inikan Chegu dah anak murid melebihi 100 orang
seronok aih...^_*
nk taw siapa follower betuah 2.??
follower ke 100th..::

 nanti Chegu buat Award untuk AQmar k...
Nah award untuk Aqmar
sorry la klu x cntik tp ikhlas dari chegu ni,..

_+88______________________________
_+880_____________________________
_++88_____________________________
_++88_____________________________
__+880_________________________++_
__+888________________________+88_
__++880______________________+88__
__++888_____+++88__________+++8__
__++8888__+++8880++88____+++88___
__+++8888+++8880++8888__++888____
___++888++8888+++888888++888_____
___++88++8888++8888888++888______
___++++++888888888888888888______
____++++++88888888888888888______
____++++++++000888888888888______
_____+++++++000088888888888______
______+++++++00088888888888______
_______+++++++088888888888_______
_______+++++++088888888888_______
________+++++++8888888888________
________+++++++0088888888________
________++++++0088888888_________
________+++++0008888888__________

caya lah...^_^
Anak Murid ke-100 -

Saturday, December 25, 2010

4
Komen
Contest Aku dan Kaca Mata

Contest Aku dan Kaca Mata


Salam semua....hihihi..banyak sungguh la contest la ni kan dekat blog...hadooii...yang terbaru ni yang chegu jumpa memang bestla Contest Aku dan Kaca Mata hadiah dia lumayan juga korang tau.



Hadiah-hadiahnya   

Tempat pertama: RM 100
Tempat Kedua : RM 80
Tempat Ketiga: RM 50

lumayan oh...jom chegu nak join la.


Syarat-syarat nak join
1. Jadi follower 
2. Memerlukan gambar anda yang memakai kaca 
   hitam..terpulang edit ataupun original
3. Tinggalkan link anda di entri ini apabila 
   sudah join dan letakkan gambar banner di 
   sidebar.
4. Tag 2 orang rakan anda.

Yang menganjurkan blog ni ha tuan dia

Penganjur Contest Aku dan Kacamata
[click atas]


Hensemkan dia...puji sikit kasi angkat hihihi...manala tau dapat kan...pasni buat la lagi tau contest mamcm ni.




Meh Chegu plok nk posing maut sikit.



Nah pabila chegu berkaca mata hitam. Time ni Chegu tengah rider RXZ 150km/j dari Kelantan nak balik Kedah dan lagi posing hihihi..
vote me hihih...^___^


chegu nak tag la dekat orang yang chegu tot...


TAG


    Fatin ismail  - bintang hati chegu
Tajul Hidzuan - sahabat chegu








Contest Aku dan Kaca Mata -

16
Komen
Saya Blogger Kedah




Nama : Muhamad Abbas B Mohd Amin

Nama panggilan : Chegu

Status sekarang :  bujang

Cara hubungi :  
ym : chegu_86@yahoo.com

skype : chegu_86      
http://www.facebook.com/people/Chegu-Abbas/1726340480
 
Daerah/Jajahan : Kubang Pasu, Kedah

Tempat tinggal   :Taman Setia Jaya

Apa yang menarik di tempat anda : 

Tasik Darul Aman


Menara Alor Star

Pemandangan dari atas Gunung Jerai 

Mai dulu kedah chegu bawak jalan-jalan.
Saya Blogger Kedah -

2
Komen
Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri

Posto !!! Posto !!! Posto !!!
dari:


Chegu dapat tahu pasal Blog Pilihan Malaysia nak buka
kategori baru. Chegu ingat dah tutup dah pertandingan ni. 
BW punya pasal terbaca dekat satu blog ni mengatakan 

BPM @ blog pilihan Malaysia 

melancarkan satu kategori baru iaitu
[click atas]


Mesti best la weh... leh kenal-kenal blogger-bloger ikut negeri 
Sapa mau join cuba click dekat tajuk nk tau lebih lanjut.
Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri -

Friday, December 24, 2010

7
Komen
Unik & Kreatif ! ! !

Aslamualaikum semua untuk entry kali ni chegu nak berkongsi sedikit benda yang diluar jangkaan kita. Mampukah kita membuatnya?? Adkah kita ni kreatif?? betulkah dia buat ni?? WOW!!! cantiknya mcm mana dia buat weh??? Itu adalah mungkin tandatanya yang mungkin akan timbul dalam fikiran anda semua.mari kita tengok gambar2 yang chegu dapat dari rakan blog chegu.




orang sedang memancing


Orang sedang bersukan


Dekat zoo



Orang tengah sidai baju


Guru sedang mengajar



Dalam rumah



Unik & Kreatif ! ! ! -

4
Komen
Facebook Prank



Sapa yang x dak FB bagitau chegu. Sapa tahu FB PRANK. ha ni yang telah berlaku dekat chegu hamba allah mana yang membaik "BAEK SANGAT " telah menggunakan benda ini untuk menjatuhkan chegu. sebelum tu chegu nk mintak maaf bagi sesapa yang menCLICK dekat shotout chegu yang namanya " Anti chegu" . Chegu pon x tathu sapakah dia dan chat terus kutuk dan maki hamun chegu mana pergi nya nilai dan sasiah manusia bukan x pegi sekolah. pegi sekolah pon jumpa sapa chegu jugak. betolkan. NAk marah pon x dak guna pon. Chegu x rugi sekupang pon tp ingt yang atas sentiasa memerhati KAMU

Jangan ingt chegu x reti buat semua tu???
Copy link ni http://facebook.com/profile.php?=73322363 . . . pastu paste ja kat status anda . Contoh - "Inilah manusia paling buruk kat muka bumi nihttp://facebook.com/profile.php?=73322363 ". . .link ni berfungsi macam icon profile kat atas page anda.So,sesiapa yang tekan link ni (konon2 nak tgk sapa manusia buruk tu) akan balik ke page dia sendiri.
Aishh.x caya ka?klik la kat link ni (pastikan anda mmg log in akaun fb anda).Apa akan jadi kalau anda tekan ctrl  w pada masa yang sama lepas anda baca artikel ni ? Pikir dulu sebelum buat k... komen la no...
Facebook Prank -